Volg mij overal!
Lifestyle / 020915

Must have! De Van Gogh exclusive collectie

Het Van Gogh Museum krijgt vanaf 5 september – bij de opening van het nieuwe entreegebouw aan het Museumplein – ook een geheel vernieuwde museumwinkel met meer dan 500 nieuwe producten. Om tot het nieuwe assortiment te komen is onder meer samengewerkt met Dutch Designers die zich lieten inspireren door Van Gogh, waaronder Hester van Eeghen, Tord Boontje, Edward van Vliet en Droog Design. Daarnaast zijn er bijzondere producten gemaakt in samenwerking met internationale merken, waaronder Jaeger LeCoultre, Gassan Diamonds, SMAAK en Pommery. Alle producten in de winkel zijn gebaseerd op werken van Vincent van Gogh en ingedeeld in Souvenirs, Design en Exclusive. Deze nieuwe formule laat de museumwinkel nog beter aansluiten op de bezoekers en verlengt de museumervaring door alle bezoekers iets te bieden wat bij hen past.

unnamed

Souvenirs

Souvenirs ontbreken uiteraard niet. Voor iedereen die een blijvend aandenken aan het museumbezoek wil zijn er mokken, magneten, ansichtkaarten en de felbegeerde reproducties die in de bekende gele kartonnen driehoeken over de hele wereld worden meegenomen. Opvallend zijn de grappige souvenirs zoals een Zonnebloemen honden T-shirt, tuingereedschap van Vlinders en Klaprozen en een fietsbel met Amandelbloesem.

unnamed-1

Design

Voor de hedendaagse ontwerpen en producten van Design werkte het Van Gogh Museum samen met internationaal bekende Nederlandse ontwerpers die zich lieten inspireren door het leven en specifieke werken van Vincent van Gogh. Zo zijn er sieraden van Tord Boontje en T-shirts van het jonge bureau Puik Art dat Zonnebloemen en Amandelbloesem een moderne vertaling heeft gegeven. Edward van Vliet heeft op basis van het schilderij Courtisane ‘naar Eisen’ een lijn interieuraccessoires zoals kussens ontworpen, en Hester van Eeghen heeft naast een opvallende lijn tassen een zijden sjaal gemaakt gebaseerd op De Zaaier. Droog Design heeft zich laten inspireren door het werk Landschap met huizen en glasservies ontworpen. Het iconische maar redelijk donkere schilderij De aardappeleters komt op een nieuwe manier tot leven door bordjes ontworpen door &Klevering. Al deze producten van Designers laten zien dat Van Gogh ook 125 jaar na zijn dood nog steeds inspireert. Zo gaf &Klevering het donkere en sombere uit de wereldberoemde De aardappeleters een eigentijdse touch, hetgeen resulteert in vier prachtige keramieken borden met de vier karakteristieke gezichten uit De aardappeleters op een verrassende gouden achtergrond. Ook ontwerpster Hester van Eeghen liet zich inspireren: de brede waaier van kleuren uit Van Goghs palet zie je terug in de frisse mozaïekenafbeelding vanDe zaaierop haar mooie, nieuwe lederen productlijn.

unnamed-2

Exclusive

Exclusive is voor bezoekers die op zoek zijn naar kwaliteit en luxe. Het vakmanschap en de kwaliteit van een select aantal internationale merken heeft geleid tot de cocreatie en coproductie van bijzondere, hoogwaardige en kwalitatieve merkproducten, waarbij gebruik is gemaakt van een aantal bijzondere werken van Vincent van Gogh. Zo ontwikkelde Gassan een diamanten juwelenlijn gebaseerd op Zonnebloemen, Amandelbloesem en Irissen en Jaeger LeCoultre een unieke versie van het Reverso horloge met een handbeschilderde emaillen wijzerplaat van Zonnebloemen. Maar er zijn ook kleinere luxe producten met een Van Gogh touch, zoals chocolade in samenwerking met Urban Cacao en een miniflesje champagne ontwikkeld door Pommery. 

Voor museumbezoekers

De nieuwe museumwinkel is in het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam. De winkel is uitsluitend toegankelijk voor museumbezoekers en vanaf zaterdag 5 september 2015 dagelijks vanaf 9 uur open tot een half uur na sluitingstijd.

Share on Facebook