Volg mij overal!
Lifestyle / 120815

Must see! L’INVITÉ LE RESTAURANT POP-UP TIJDENS SAIL AMSTERDAM

Van 19 tot en met 23 augustus, tijdens het grootste nautische publieksevenement van Europa, verandert de noordzijde van de Jan Schaeferbrug in Amsterdam in een spectaculair pop-up restaurant met een even zo spectaculair uitzicht. Sico de Moel, eigenaar van L‘invité le Restaurant op de Bloemgracht in Amsterdam opent dan voor vijf dagen het tijdelijke zusje op een brug in het Oostelijk Havengebied. Onder regie van chef Berend Sallows worden daar Franse klassiekers met een moderne twist bereid. Naast lekker eten biedt L‘invité le Restaurant ook plaats aan mensen die van een glas champagne, de zon en het uitzicht op de Tall Ships willen genieten.

Food 3 (2)

Elke vijf jaar wordt het middelste gedeelte van de Jan Schaeferbrug verwijderd om zo de schepen toegang te geven tot de IJhaven, het nautisch hart van SAIL Amsterdam 2015. Vanaf de overgebleven delen van de brug heb je een fantastisch uitzicht op alle schepen die binnen komen varen. Dat dacht Sico de Moel van L’invité le Restaurant ook. Na onderhandelingen met SAIL is het hem gelukt zijn droom werkelijkheid te laten worden; een pop up restaurant op de Jan Schaeferbrug. Sico de Moel: “De Jan Schaeferbrug ligt in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, over de IJhaven waar hij de Piet Heinkade met het Java-eiland verbindt. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de haven. Ik ben ontzettend blij dat het restaurant er nu echt gaat komen.”

overzicht restaurant L 'invité Jan Schaeferbrug

L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug biedt toegang aan 500 gasten die kunnen genieten van de gerechten van Berend Sallows. Sallows is momenteel chef bij L‘invité aan de Bloemgracht en bekend van zijn kookkunsten bij  verschillende restaurants zoals Ciel Blue, Ron Blaauw en Chapeau. De gerechten die hij serveert zijn Franse klassiekers met een moderne twist. Sallows maakt gerechten die 100 procent ambachtelijk zijn en werkt uitsluitend met duurzaam geproduceerde ingrediënten van goede kwaliteit, bij voorkeur biologisch, altijd rekening houdend met het seizoen. Op de menukaart van L‘invité le Restaurant op de Jan Schaeferbrug staan onder andere zijn signature gerechten als Steak Tartare met mosterd mousse, kwartel ei en krokante rode biet; Schol met gerookte paling, venkel, groene appel en yuzu.

Steak Tartare

Naast lekker eten kunnen gasten ook genieten van een spectaculair uitzicht over de ruim 600 schepen die door het Noordzeekanaal komen om aan te meren in en rond de IJhaven. L‘invité le Restaurant op de Jan Schaeferbrug bestaat naast het overdekte restaurant ook uit twee grote terrassen waaronder een Champagneterras waar gasten van de zon kunnen genieten.

Schol

Over Sico de Moel

Sico de Moel (44) is horeca ondernemer en eigenaar van L‘invité le Restaurant aan de Bloemgracht in Amsterdam dat in 2012 haar deuren opende. Daarnaast is De Moel eigenaar van restaurant Kaas aan de Sumatrakade op JAVA eiland in Amsterdam. Ook is hij oprichter van horeca uitzendbureau L‘invité dat horecaprofessionals begeleidt bij hun volgende stap in hun carrière.

Team L 'invité

Menu
3 gangen menu dat bij L ‘invité le Restaurant Jan Schaeferbrug wordt geserveerd
Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet

Schol met paling en yuzudressing 

Chocolat, Gianduja en duindoornbesJ

an Schaefer Terras en Oranjehaven Terras: € 75,- Inclusief Sail aperitief, drie gangen menu, bijpassende wijnen en waters.

5 gangen menu dat bij L ‘invité le Restaurant Jan Schaeferbrug wordt geserveerd

Buratta – Coeur de boeuf tomaten en basilicum ijs

Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet 

Schol met paling en yuzudressing 

Sukade met rode wijnsaus en groene asperges

Chocolat, Gianduja en duindoornbes

VIP Deck Restaurant: € 125,- inclusief Champagne, vijfgangen menu, bijpassende wijnen, waters, koffie, friandises en digestief.

www.linvite.nl 

#linvite5

Kaarten zijn te bestellen via: http://www.ticketmaster.nl/event/sail-2015-tickets/149897

 

Share on Facebook