Volg mij overal!
Fashion / 090815

Must have! Tenue de Nîmes lanceert eigen jeans: Pablo Memphis II

Tenue de Nîmes lanceert vandaag haar eigen jeans ‘Pablo’ die is vervaardigd met de meest hoogwaardige, Japanse denimstof ‘Memphis Blue’. De Tenue de Nîmes jean is onderdeel van een eigen, tijdloze collectie die is gefundeerd op het begrip kwaliteit.

Schermafbeelding 2015-08-09 om 08.14.22

De grondleggers van Tenue de Nîmes, Menno van Meurs en Rene Strolenberg, hebben Italië gekozen als thuishaven van dit project. Het land heeft in de afgelopen 4 decennia een uitzonderlijke staat van dienst opgebouwd op het gebied van jeansontwikkeling en – productie. Daarom heeft Tenue de Nîmes een kleine fabriek, gerund door een oude dame en haar zoon nabij Venetië, uitgekozen voor dit gelimiteerde jeansproject.

Schermafbeelding 2015-08-09 om 08.14.59 Schermafbeelding 2015-08-09 om 08.14.32

De Tenue de Nîmes Pablo Memphis II Jean is er een voor de échte jeansliefhebber. Waar de eerste Tenue de Nîmes broek ‘Charles’ een moderne, smalle pasvorm had, is de ‘Pablo’ een rechte jeans met een ietwat nonchalante, maar ook geklede fit. De Pablo kan worden omschreven als een klassieke ‘Amerikaanse’ spijkerbroek. Er zijn in de ogen van Tenue de Nîmes twee landen die de productie van denimstof tot kunst hebben verheven, namelijk: de Verenigde Staten en Japan. Daarom hebben de heren Van Meurs en Strolenberg gekozen voor een exclusieve Memphis-stof van de beroemde denimproducent Rampuya uit Kojima, Japan.

Schermafbeelding 2015-08-09 om 08.14.41

Ter gelegenheid van deze bijzondere lancering heeft Tenue de Nîmes een campagne geschoten met de Franse fotografe Sophie Ebrard. Zij reisde af naar de Kaapverdische Eilanden om de Tenue de Nîmes Pablo Jean vast te leggen te midden van de ruige Kaapverdische natuur.

Schermafbeelding 2015-08-09 om 08.14.50

Tenue de Nîmes heeft slechts 140 Pablo Memphis II spijkerbroeken geproduceerd. De broek is exclusief verkrijgbaar bij de twee Amsterdamse filialen van Tenue de Nîmes, alsmede via hun online winkel voor €219,90

Share on Facebook