Volg mij overal!
Lifestyle / 210715

Must see! De promo voor In de ban van de Condor

In de ban van de condor is de nieuwe gameshow met BN’ers en vogelaars: een unieke combinatie die op de Nederlandse televisie niet eerder is vertoond. De presentatie is in handen van Tooske Ragas. In elke aflevering worden bekende Nederlanders met hart voor de natuur gekoppeld aan gepassioneerde vogelaars. Acht weken lang gaan zij de strijd met elkaar aan. Welke BN’er en welke vogelaar vormen samen het sterkste team? Wie van hen houdt zich staande in deze onbekende wereld? En wie raakt helemaal ‘in de ban van de condor’?

“De mix van het spel, de overweldigende natuur en de bijzondere klik tussen de deelnemers is in één woord: geweldig!” Presentatrice Tooske Ragas.
In de serie kan de kijker zich verwonderen over de meest bijzondere natuurgebieden die een thuis zijn voor uiteenlopende vogelsoorten. In dit decor worden de teams getest op snelheid, tactiek, vogelkennis en teamgeest. De duo’s die de tests op Texel, de Veluwe, in de Biesbosch en Waterland doorstaan, blijven in de wedstrijd. De pechvogels vallen af en worden elke aflevering vervangen door nieuwe tegenspelers. De competitie speelt zich af in ongerepte natuurgebieden in maar liefst drie landen, verspreid over drie continenten. Vanuit de Nederlandse bossen en plassen reizen de teams naar Georgië voor een jaarlijks terugkerend natuurspektakel: de grote roofvogeltrek. En wie daar wint, vliegt door naar Peru, op zoek naar ’s werelds meest indrukwekkende roofvogel: de condor.

Programma-informatie

Deelnemers en vogelaars
In iedere aflevering worden vier vogelaars gekoppeld aan vier kandidaten. De kandidaten die meedoen zijn: Sylvia Geersen (model), Inge Ipenburg (actrice), Mike Weerts (acteur), de presentatoren Dan Karaty (So You Think You Can Dance), Ajouad el Miloudi (Puberruil) Gallyon van Vessem (Hart van Nederland), Sofie van den Enk (Keuringsdienst van Waarde) Bastiaan van Schaik (stylist), en Amara Onwuka (weerpresentatrice).
De vogelaars zijn: Els Branderhorst, Arjan Dwarshuis, Debby Doodeman, Camilla Dreef, Jack Folkers, Klaas de Jong, Rob Nagtegaal, Marco de Paauw en Ruben Vermeer.
Juryleden


Per aflevering zijn er één of twee juryleden. Dit zijn: Eddy Zoëy, Folkert de Boer, Thomas van der Es, Lennard Jasper, Johannes Jansen, Mark Plomp en Laurens Steijn.

In de ban van de condor, vanaf vrijdag 4 september, 21.30 uur, NPO 1

Share on Facebook