Volg mij overal!
Fashion / 210715

Fresh! Hackett London X Williams Martini Racing

Hackett London en Williams Martini Racing zijn een ultieme samenwerking begonnen door het creëren van een unieke set manchetknopen die gemaakt zijn van de versnellingsbak van een Formula 1™ auto. Deze zeldzame, limited edition manchetknopen zijn de nieuwste toevoeging aan de Hackett en Williams Martini Racing collectie, en zijn gecreëerd om te vieren dat Hackett vanaf het seizoen 2015 de officiële kleding leverancier voor het Williams Martini Racing team is.

WILLIAMS1934

De productie van deze zeer ingenieuze manchetknopen is terug te leiden naar het hoofdkantoor van Williams in Grove, Engeland, waar Jeremy Hackett een tour door de fabriek kreeg. Omringd door de Williams race auto’s en alle hi-tech componenten, voelde Jeremy zich geïnspireerd om één van de onderdelen te gebruiken in een exclusief Hackett product.

De manchetknopen zijn gemaakt van de aluminium versnellingsbak die zich aan de achterkant van de auto bevindt, en speciaal door Williams is ontworpen om met de ongelofelijke fysieke eisen van Formula 1™ om te kunnen gaan. Elke versnellingsbak is essentieel om de auto te helpen om een snelheid van 330 km per uur te bereiken en gaat gemiddeld zes races mee, waarna deze wordt vervangen. Zich hiervan bewust, heeft Jeremy Hackett de taak op zich genomen om de versnellingsbak als het ware een nieuw leven te geven als onderdeel van een collectie manchetknopen met een uniek erfgoed.

Om de manchetknopen de produceren, wordt de aluminium versnellingsbak gesmolten tot staven op een temperatuur van 660 graden Celsius. De manchetknopen worden hier stuk voor stuk uitgeslepen, met het gebruik van CNC machines. Vervolgens worden ze gepolijst en worden de logo’s van Hackett en Williams er met een laser ingegraveerd, alvorens het aanbrengen van een harde laag coating. Aangezien er maar 50 paren van deze manchetknopen geproduceerd zijn, is elk paar voorzien van een relevant item nummer, zijnde ‘1 of 50’, ‘2 of 50’, net zoals elk onderdeel van een Formula 1™ auto.

De attributen en het karakter van de aluminium versnellingsbak behoudend, wordt dit materiaal gerecycled in een elegant, verfijnd en ultra licht paar manchetknopen, zoals te zien is aan de polsen van Williams Martini Racing coureur Valtteri Bottas in ‘Hackett’s making of’ video.

De manchetknopen zullen verkrijgbaar zijn op Hackett.com en in Hackett’s Regent Street winkel in Londen vanaf eind juli voor €375.

www.hackett.com/

Share on Facebook