Volg mij overal!
Fashion / 150715

Must have! De schoenen van Mr. Ali

Mr. Ali ontwikkeld innovatieve schoenen vanuit Amsterdam en produceert deze in samenwerking met een Noord Afrikaanse ambachtslieden. Tijdens Amsterdam Fashion Week 2015 lanceert het label hun nieuwste herenschoenen, de collectie ‘Kark’.

Mr. Ali 2015 - image 3

De serie nieuwe herenschoenen zijn bedacht voor de moderne man, gezien door de ogen van jonge mode ondernemer Zahra Nabrhouh (1986) die in 2013 afstudeerde aan het Amsterdam Fashion Institute en sindsdien de geschiedenis van haar nomadische familie onderzoekt en vertaalt in hedendaagse design producten.

Mr. Ali 2015 - image 4

Haar label ‘Mr. Ali’ is geïnspireerd op Nabrhouh’s muse, haar vader, die als nomade opgroeide in West Afrika en gaandeweg carriere maakte en zich in Europa vestigde om de handel tussen de Europesche- en Afrikaanse cultuur te bevorderen.

Mr. Ali 2015 - image 5

De nieuwe collectie ‘Kark’ schoenen zijn van verschillende soorten leer gemaakt en zorgvuldig geassembleerd door de lokale ambachtslieden in Guelmim, Marokko. Bijzonder is de verstelbare hiel van de schoen waardoor deze op drie verschillende manieren te dragen is.

Mr. Ali 2015 - image 6

Over Mr. Ali

Mr. Ali is een modelabel, opgericht in Amsterdam anno 2013, dat zijn oorsprong en inspiratie vind in het Noord Afrikaanse nomadisme. Zorgvuldig ontwikkeld in samenwerking met een kleine werkplaats in Marokko presenteerde het modemerk haar collecties eerder op Dutch Design Week Eindhoven en World Fashion Centre. De collectie schoen is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via www.mrali.nl en Ontfront (Amsterdam, NL) en B1955 (Breda, NL). Prijzen variëren van 150,- tot 400,- euro. Via Mr. Ali Customs zijn tevens op maat gemaakte schoenen te bestellen (prijs op aanvraag, productietijd 2 maanden).

Mr. Ali 2015 - image 8

Over Zahra Nabrhouh

Zahra Nabrhouh (1986) studeerde in 2013 af aan het Amsterdam Fashion Institute, liep stage bij internationaal modetijdschrift V Magazine en werkt als freelancer voor G-star Raw. Na het overlijden van haar vader richtte zij modelabel Mr. Ali op, als ode aan hem en zijn levensstijl. Nabrhouh ontwikkelde als oprichter en creatief directeur diverse collecties in samenwerking met een zelf ingerichte productie atelier in Guelmim, Marokko.

Share on Facebook