Volg mij overal!
Fashion / 150715

Fresh! Het succes van Vodafone Fashion Lab

De Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam zit er weer op. Terwijl de meest aandacht uit gaat naar de shows op de grote catwalk gebeurde er eigenlijk iets interessants op de kleine Vodafone Fashion Lab runway. Hier krijgen jonge ontwerpers een kans om hun talent te tonen in een serieuze catwalk setting maar het is net even iets informeler en experimenteler dan de grote broer aan de overkant van het complex.

En dat leverde onverwachte verrassingen op zoals bijvoorbeeld ontwerpster Alexandra Frieda die een ontwapende collectie toonde waarin zij probeerde twee verschillende werelden te laten zien. Vooral haar zelf ontwikkelde veren prints op de stoffen waren erg mooi.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS

Ook Franzel liet met zijn ‘Street Chic’ collectie zien dat hij blijft doorgroeien en alle aspecten van de samensmelting tussen straat en mode blijft onderzoeken. Draagbaar maar toch met een behoorlijke edge.

De ontwerper van Mayn lieten een heel ander maar zeer modern mannenbeeld zien en ook hier weer was de kracht dat het zo van de catwalk de straat op kan.

En laten we vooral niet de verrassende collectie van Zyanya Keizer niet vergeten. Haar collectie ‘Haven’ was betoverend mooi en dat beeld werd versterkt doordat de modellen over de catwalk door meel heen moesten lopen wat het geheel een droomachtige maar rauwe sfeer gaf.

Zomaar vier ontwerpers die hun collecties lieten zien in het Vodafone Fashion Lab. Dromers maar wel met beiden benen op de grond door vooruitstrevende maar wel draagbare collecties te tonen. De kans gegrepen om te showen in het Vodafone Fashion Lab maar duidelijk klaar voor het grotere werk. Misschien dat ze volgend seizoen wel verhuizen naar de grote broer aan de overkant.

 

BvS

Share on Facebook