Volg mij overal!
Fashion / 150715

Fresh! Franzel’s ‘Street Chic’ lente 2016

“Voor de collectie ben ik gaan skypen met Jean Paul Paula een Nederlander die voornamelijk vanuit Parijs werkt, met de vraag hoe gaat het eraan toe in Parijs. Hij zei: “Haal Parijs niet naar Nederland, maar breng Nederland naar Parijs”. Dat was een magisch advies en zo heb ik gevraagd of hij me wilde helpen.” Aldus Eric Franzel.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

“Het idee voor de collectie was een garderobe creëren voor de mensen uit onze omgeving. De mensen in mijn omgeving zien er vaak niet zo uit als in de etalages, dus werd het een uitdaging om met de straat in ons achterhoofd kleding te maken die je op meerdere momenten aan kan.”

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS

Er zijn elementen uit het straat beeld gepakt en daar nieuwe vertalingen van gemaakt. Als voorbeeld de polo die in drie volumes gemaakt is, denim en een jogger met de pasvorm van een pantalon en natuurlijk de bomber. Stuk voor stuk in de stijl waar Franzel bekend om geworden is “Street chic”.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS

“Het is een soort van missie geworden om de mode van de straat op de catwalk te showen, ik denk dat we met tijd er steeds beter in worden. Je kunt veel vertaling maken met straat als inspiratie en deze keer hebben we gekozen voor heel Nederlands beeld.”

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

Om de looks compleet te maken heeft Franzel  een sieraden ontwerpster gevonden die net zo gepassioneerd werkt als zij dat  doen.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

Marlous van der Toorn|MvdT is net als Eric Franzel een autodidact. 2013 was het jaar waarin zij haar baan in de mode vaarwel zei om haar creatieve reis te maken. Totaal onverwacht creëerde zij haar eerste collectie in een kleine werkplaats aan de andere kant van de wereld. Het resultaat is een mooie, elegante sieradenlijn met een rauw randje.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

De collectie wordt gedefinieerd door deze puurheid die terugkomt in ieder ontwerp. De nieuwe vormen creëren een sensuele uitstraling die wordt versterkt door het verweerde element van het materiaal. Het geeft elk design het rauwe randje en een vintage uitstraling. Tijdens de show van Franzel Amsterdam werden voornamelijk de stoere, underground designs uit de MvdT collectie geshowd. Door deze te vermenigvuldigen sluiten ze perfect aan in de show. MvdT heeft voor de show een special item ontworpen, de ‘Hand Cuff’, deze zal opgenomen worden in haar collectie.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

www.franzelamsterdam.com

www.marlousvandertoorn.com

www.jeanpaulpaula.tumblr.com

Share on Facebook