Volg mij overal!
Fashion / 140715

Fresh! Oilily lente/zomer 2016

Wie Oilily alleen kent van haar kleurrijke kindercollectie, heeft iets gemist. Vanavond maakte Oilily een virtuoos statement met haar damescollectie voor de zomer van 2016, die werd geshowd op de catwalk van Amsterdam Fashion Week. De show droeg de naam “Little girls grow up”, omdat de collectie werd gestart door vrouwen die in de jaren ’80 en ’90 met het merk zijn opgegroeid; door Oilily omgedoopt tot Friends of the Brand. Wat vanavond opviel waren vrouwelijke en vloeiende silhouetten van hoogwaardig zijde en viscose blends, maar ook de meer rustieke looks met blends van linnen en katoen met luxueuze texturen.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

Gespot op de catwalk

De show begon met een korte film waarin de Friends of the Brand bijzondere herinneringen ophaalden aan Oilily uit de jaren ’80 en ’90, afgewisseld met korte indrukken en statements over de nieuwe collectie. Meteen daarna begon de show.

De zomercollectie voor 2016 is geïnspireerd op het idee dat het leven een onvoorspelbaar pad is dat bij iedere stap verschillende humeuren en temperamenten oproept. De collectie is hierom opgedeeld in drie verschillende thema’s, elk met een eigen inspiratiebron en kleurschema. Ook liet Oilily een voorproefje zien van haar nieuwe schoenencollectie, die aansluit bij alle drie de mini-collecties.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

Het eerste thema viel op door zijn subtiele schoonheid. Rustieke silhouetten in overwegend witte en natuurlijke tinten van luxueuze geweven stoffen –  zoals combinaties van linnen en katoen – werden in evenwicht gehouden door soepel vallende jurkjes van schitterend gedessineerd zijde en cupro in verschillende geel- en metaaltinten. De nonchalant geproportioneerde jassen en jacks voegden een extra dimensie toe aan het geheel.

Het tweede thema visualiseerde de schoonheid die in de groteske manieren van zelfexpressie verscholen ligt. Het expressieve kleurenpalet, de naïef gevormde silhouetten en de speelse benadering van het gebruik van diverse rijke materialen gaven de modellen vleugels. De muziek, verzorgd door DJ’s Joost van Bellen en Sander Stenger, werd tijdens dit tweede thema ook expressiever van karakter.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS

Het derde en laatste thema toonde Oilily’s gevoel voor avontuur en waardering voor het exotische. Dit gevoel werd gevisualiseerd in een meer ingetogen kleurenpalet gekenmerkt door donkere tinten die op gedurfde wijze werden gecombineerd met frisse, niet-gesatureerde pasteltinten. De kleuren werden gemengd met expressieve bedrukkigen en elegante jacquardweefsels. Op de rand van de finale werd de zaal van het Transformatorhuis van de Westergasfabriek verrast met een gastoptreden van Anne-Fay – vocaliste van tropical base act Cookachoo. Een spetterend optreden doorspekt met een flinke dosis avontuur.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS

Als er vanavond iets duidelijk is geworden, is het wel dat Oilily is opgegroeid, samen met haar Friends of the Brand. De show liet een complete en eigentijdse collectie voor vrouwen zien, met dynamische silhouetten, sprekende materialen en geraffineerde kleurschema’s: Oilily slaagt erin om vrouwen er nog mooier uit te laten zien.

De campagne

Om haar dameskledingcollectie te promoten is Oilily op zoek gegaan naar vrouwen die met het merk zijn opgegroeid in de jaren tachtig en negentig: Oilily-meisjes uit het verleden. Een aantal vrouwen – geselecteerd uit de duizenden vrouwen die op de oproep van Oilily hebben gereageerd – werd in de spotlights gezet in items uit de nieuwe dameskledingcollectie onder de slogan: Little girls grow up. Er zijn prachtige beelden geschoten van deze vrouwen, die onderdeel vormen van de campagne voor de SS16 collectie. Oilily beschouwt de campagne als een eerbetoon aan haarFriends of the brand.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY  WITH CREDITS

De verhalen van deze vrouwen zijn ongelooflijk. Eén vrouw schreef dat ze weigerde iets anders te dragen dan haar roze Oilily jurk toen ze met haar kleren aan moest zwemmen om haar zwemdiploma te halen. Een andere vrouw droeg een witte Oilily-jurk als bruidsmeisje, maar vergat deze helemaal toen ze een bal in een sloot zag vliegen. Ze heeft er nu nog spijt van dat ze in de sloot is gesprongen.

http://www.oililyworld.com

Share on Facebook