Volg mij overal!
Lifestyle / 120715

Save the date! Cheese Maker experience en workshop

Tijdens de Cheese Maker experience en workshop nemen Monique Thoonen (oprichter Imperfect Design) en Yvette Magrijn (smaakavonturier) u mee op een “ontdekkingsreis” door India.  De evenementen zijn geïnspireerd door de Cheese Maker,  die ontworpen is door Studio Makkink & Bey in nauwe samenwerking met ambachtslieden in India. De Cheese Maker is een verzameling gestapelde producten, waarmee u thuis kaas kunt maken.
afafcae3-9cc6-4f9a-bb75-279383b58c95
Monique Thoonen en Yvette Margijn zijn beide bevlogen met hun werk bezig, waarin ambacht een centrale rol inneemt. Monique Thoonen vertelt aan de hand van beelden over het project van Studio Makkink & Bey, de samenwerking met de ambachtslieden, het concept van het ontwerp en de ontwikkeling van de bijzondere serie producten  uit India.
Cheese Maker experience
Ondertussen laat smaakavonturier Yvette Magrijn u de mogelijkheden van de Cheese Maker ontdekken. Het maken van kaas en het fermenteren van eten staan centraal. Zo wordt er Indiase kaas (paneer)  gemaakt, die u in een Indiaas soepje kunt proeven. Er wordt geëxperimenteerd met kruiden, zeewier en patronen in de kaas.
Iedereen is welkom om te komen luisteren, kijken en proeven tijdens deze ontdekkingsreis door India en in de keuken van het kaas maken.
b26ba594-d0b9-4d8d-9713-781fa279293a
Cheese Maker workshop
Wilt u zelf aan de slag gaan, dan is er de Cheese Maker workshop. De deelnemers gaan aan de slag met het maken van paneer met een eigen smaakje, een frisdrank van de vrijgekomen wei, zelfgemaakte boter met tandoori kruiden en het fermenteren van citrusfruit of een pepermix, dat weer goed smaakt bij de paneer.
Schrijf in voor de workshop bij Droog in Amsterdam, Yksi in Eindhoven of Kunstcentrum Haarlem:
Kosten zijn Euro 40,- p.p.
Vol=Vol

Agenda

Droog
Staalstraat 7a-b

1011 JJ Amsterdam

  • Cheese Maker Experience: zondag 23 aug – tussen 14.00 en 16.00 ben je welkom om langs te komen (gratis)
  • Cheese Maker Workshop: woensdag 19 aug van 19.00-21.00 uur


Strand West
Oudegracht 114

3511 AW Utrecht

  • Cheese Maker Experience: zondag 27 september – tussen 14.00 en 16.00 ben je welkom om langs te komen (gratis)


Yksi Winkel (Strijp-S)
Torenallee 22-04

5617 BD Eindhoven

  • Cheese Maker Workshop: zaterdag 10 oktober van 14.00-16.00 uur

Kunstcentrum Haarlem
Gedempte Oude Gracht 117-121
2011 GP Haarlem

Share on Facebook