Volg mij overal!
News / 120715

Must see! Nikki Duijst wint Lichting 2015

Op vrijdagavond 10 juli won Nikki Duijst Lichting 2015 supported by V&D. In een spectaculaire catwalk show presenteerden 14 fashion graduates hun afstudeercollecties aan nationale en internationale mode professionals. Zij kozen Nikki, afgestudeerd aan De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, tot hét aanstormend modetalent van Nederland. Ze ontving de V&D Talent Award en een geldbedrag van €10.000,- te besteden aan de ontwikkeling van zijn werk. De award werd uitgereikt door Lilian Vos (Chief Commercial Officer V&D).

WINNER_DUIJST_LICHTING_AFWS16_28

 

Nikki Duijst presenteerde een selectie ontwerpen uit haar eindexamen collectie “As we seek our face”. Met de collectie onderzoekt Nikki haar persoonlijke angst om in de spotlights te staan versus de druk vanuit social media om jezelf als uitzonderlijk karakter neer te zetten. De collectie speelt met het idee van anonimiteit, vrouwelijkheid, jezelf verhullen of juist onthullen.

Internationaal panel

De winnaar werd gekozen door een gevarieerde groep van modeprofessionals en een vermaard internationaal panel. Dit jaar werd het panel gevormd door NoéMie Schwaller (hoofdredacteur DASH magazine), Krystyna Metz (hoofd product development Ann Demeulenmeester), Raïssa Verhaeghe (brand strategist & business development voor diverse modehuizen de luxury industry) en Patrick de Muynck (head of design department Polimoda Florence). Het panel was onder de indruk van het niveau van de veertien talenten en bekroonden de afstudeer collectie van Nikki Duijst.

Raissa Verhaeghe: “Het sterke concept van Nikki Duijst is op zeer professionele wijze uitgewerkt. Haar grondige research heeft zij vertaald naar hedendaagse silhouetten, gebruik makend van innovatieve technieken. De coherente en volledige collectie biedt interessante mogelijkheden om met dezelfde stukken verschillende outfits te creëren. Bovendien overtuigde haar sterke focus en vastberaden houding het eensgezinde panel om deze jonge getalenteerde vrouw te steunen in de start van haar toekomst.”

13_DUIJST_LICHTING_AFWS16_154

Lilian Vos, Chief Commercial Officer V&D: “Ik ben trots dat we met de sponsoring van Lichting een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Nederlands modetalent. Lichting biedt jonge designers een mooi podium voor een stap in hun verdere carriere. Vandaag is maar weer eens gebleken dat er in Nederland veel talent is.”

13_DUIJST_LICHTING_AFWS16_115 13_DUIJST_LICHTING_AFWS16_092 13_DUIJST_LICHTING_AFWS16_022 13_DUIJST_LICHTING_AFWS16_076 13_DUIJST_LICHTING_AFWS16_041

Lichting 2015 supported by V&D

Lichting is dé mode-industrie prijs die sinds 2007 elk jaar uitgereikt wordt aan de meest veelbelovende fashion graduate van Nederland. Het concept is simpel: de grootste talenten van de zeven Nederlandse modeacademies staan samen in één centrale catwalk show om zich te presenteren aan de kritische modepers en industrie. Lichting is een initiatief van Fashion Week Nederland, HTNK fashion recruitment & consultancy in samenwerking met V&D. Het panel wordt ondersteund door Het Nieuwe Instituut.

Share on Facebook