Volg mij overal!
Fashion / 120715

Fresh! Tony Cohen lente 2016

Op vrijdagavond 10 juli toonde Tony Cohen tijdens de 23e editie van de Mercedes-Benz Amsterdam FashionWeek de Spring/Summer 2016 collectie van TONYCOHEN. Voor zowel zijn vrouwen- als mannenlijn ging Tony Cohen back to square one.

SS16  – BACK TO SQUARE ONE
Een broeierige show met ondefinieerbare ondertoon, een stroom van muziek begeleidt modellen gehuld in prachtige designs over de catwalk. Een collectie waarbij ontwerper Tony Cohen terug is gegaan naar square one. Terug naar de kern,  binnen zijn bedrijf maar ook in zijn ontwerpen. Opvallend in deze collectie is een wat rechter silhouet en vierkante vormen die meerdere ladingen dekken, in zowel de kleding als accessoires. Een mooi gegeven is de oneindigheid in zijn ontwerpen, waarbij de tinten zwart en wit, goud, crème en groen gecombineerd worden met grafische motieven. Deze motieven komen voort uit artisanale borduursels, veelal handgemaakt. Echt craftmanship. “Een samensmelting van het artisanale en een cleane, abstracte wereld” aldus Tony Cohen. Twee indrukwekkende collecties voor de vrouw en man die hun ware aard durven te tonen aan de buitenwereld en daardoor krachtig in het leven staan.
Ook introduceert de show van vandaag een nieuwe ontwikkeling in het aanbod van Tony Cohen. Vanaf heden zal de commerciele damescollectie niet langer de naam 2LOVETONYCOHEN dragen, maar worden ondergebracht onder de naam TONYCOHEN. Hiermee zal zij onderdeel worden van de luxere hoofdcollectie, samen met de mannencollectie. De Tony Cohen Atelier lijn die op de catwalk wordt geshowd zal vanaf september voor het eerst verkocht worden in Parijs. Back to square one met de focus op het high-end segment.
 

KID FROM THE 70’S & 80’S

Tony Cohen is een kind van de jaren 70/80 en groeide op in Amsterdam. Zijn oma had haar eigen verkoopplek met vintage items op het Waterlooplein, een grote outdoor vlooienmarkt waar ook veel kleding werd verkocht. De kledingstukken met hun diversiteit aan prints, materialen en kleuren uit deze periode, maar ook de sfeer en het gevoel zijn eigenlijk altijd van invloed op de ontwerpen van Tony.

FIORUCCI MADE ME HARDCORE

Het Italiaanse modelabel Fiorucci werd in 1967 opgezet door Elio Fiorucci. Zijn eerste winkel in Milaan introduceerde de stijlen van Swinging London en Amerikaanse classics zoals het t-shirt en de jeans. In de late jaren ’70 en begin jaren ‘80 veroverde hij New York met zijn winkel ‘daytime Studio 54’. Deze hotspot trok trendsetters aan van Andy Warhol tot de jonge Madonna. ‘Fiorucci made me hardcore’, videomateriaal afkomstig uit deze tijd, heeft ook als inspiratiebron gediend voor deze collectie. De ontwerpen in Tony’s SS16 collectie weerspiegelen het natuurlijke en vrije gevoel dat in dit beeldmateriaal naar voren komt.

TONY COHEN. SS 16 .004 TONY COHEN. SS 16 .009 TONY COHEN. SS 16 .012 TONY COHEN. SS 16 .016 TONY COHEN. SS 16 .019 TONY COHEN. SS 16 .027 TONY COHEN. SS 16 .031 TONY COHEN. SS 16 .035 TONY COHEN. SS 16 .047 TONY COHEN. SS 16 .052

Share on Facebook