Volg mij overal!
Fashion / 120715

Fresh! ‘Love’ van SIS lente 2016

Zaterdag 11 juli presenteren Truus en Riet Spijkers hun nieuwste SIS collectie aan de (inter)nationale pers en modepubliek in ‘de Gashouder’ te Amsterdam. De Spring/Summer 16 collectie heeft als titel ‘LOVE’.

De bovenstaande Quote van Dr. Reeves uit de film “A Matter of Life and Death” is alomvattend voor het thema van deze collectie. Een collectie die je in een ruimteschip meeneemt op reis door het universum.

De gedachte dat liefde sterker is dan de wetten van het Universum is prachtig en inspirerend. De raketten in deze collectie hebben de vorm van Cupido’s pijlen en schieten in het universum rond met liefde….LOVE. Met deze collectie wil het ontwerpersduo zeggen dat liefde en passie richting geven. Niets is onmogelijk als deze twee in het spel zijn.

Margaret Hamilton, de muze voor deze collectie schreef de software voor de boordcomputer van de Apollo 11, waarmee in 1969 de eerste mens landde op de Maan. Dankzij haar software programma’s zijn er sindsdien vele succesvolle ruimtereizen gemaakt en belangrijke ontdekkingen gedaan. De Nederlandse ruimtereiziger Wubbo Ockels vertelde de tweeling ooit dat als je op reis gaat in de ruimte, je tot de ontdekking komt hoe ongelofelijk mooi onze planeet aarde is.

Spijkers-stijlelementen – De heldere grafische belijning en het uitzonderlijke kleurgebruik van Spijkers en Spijkers zijn dit seizoen weer duidelijk aanwezig. De tweeling maakt gebruik van diverse vrolijke prints van pijlvormige raketten maar ook van meer figuratieve prints van planeten en sterrenstelsels. Cupido’s Arrow komt op verschillende manieren terug in de collectie, als print maar ook in zwart en off-white ausbrenner en als grafisch patroon in jurken en rokken. Een abstracte raket-vorm loopt als een rode draad door deze collectie.

Naast de zomerse jurken in colour block en streeppatronen laat Spijkers en Spijkers ook een sportief beeld zien in ultra-light neopreen dat prima te dragen is in de zomer van 2016.
De neopreen wordt in combinatie met de ausbrenner omgetoverd naar een look voor de avond.
Om het geheel af te maken dragen de modellen enveloppetasjes in de vorm van een liefdesbrief. Spijkers en Spijkers sluit haar show met transparante A-lijn jurkjes in verschillende tonen met daarop een grafisch patroon van gestileerde pijlvormige raketten en banen.

Spijkers en Spijkers – Sinds de oprichting heeft het merk een herkenbare en geliefde stijl. Een stijl die gekenmerkt wordt door grafische detaillering en uitzonderlijk kleurgebruik. De ontwerpers hebben een fascinatie voor de jaren 20 van de vorige eeuw, dat duidelijk zichtbaar is in hun ontwerpen. Deze historische periode is zo geliefd bij het duo door haar grote vernieuwing in kunst, dans en lifestyle. Voor Spijkers en Spijkers is dit het tijdperk waarin hun muzen zijn geboren; onafhankelijke karakters met een eigen mening. Samen met deze inspirerende rolmodellen zijn Spijkers en Spijkers de moderne ‘Suffragettes’ en moedigen ze vrouwen aan om te zijn wie ze willen zijn.

SIS – Om hun visie verder uit te dragen en toegankelijker te maken voor een breed publiek, lanceerde het Arnhemse ontwerpersduo in 2010 de SIS lijn. Deze tweede lijn bevat dezelfde elementen als de voor Spijkers en Spijkers zo karakteristieke stijl en vormt op deze manier een mooie aanvulling op het hoofdlabel.

Over Spijkers en Spijkers – De Arnhemse tweelingzussen Truus en Riet vormen sinds 2000 het merk Spijkers en Spijkers. Beide zussen studeerden af aan Artez (Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem), waarna ze in 2000 een masteropleiding volgden aan het Fashion Institute Arnhem. Het duo ontving diverse awards en prijzen voor hun ontwerpen en werden onderscheiden met de Prins Bernard Cultuur Prijs Mode Stipendium 2013.

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDITS

Share on Facebook