Volg mij overal!
Fashion / 120715

Fresh! ‘Haven’ van Zyanya Keizer

Vrijdag 10 juli jl. presenteerde fashion designer Zyanya Keizer haar nieuwste couture collectie tijdens Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. De fashion show vond plaats in een goedgevuld Transformatorhuis op het Westergasterrein te Amsterdam. Zyanya Keizer heeft zich voor haar collectie HAVEN laten inspireren door het albinisme in Afrika en dan vooral de onderdrukking van albino’s in Tanzania. Middels een samenwerking met Stichting Afrikaanse Albino’s en door haar indrukwekkende show, heeft Zyanya dit zeer actuele onderwerp op de juiste manier onder de aandacht willen brengen.

Prachtige modellen schitterden in de fragiele en zeer delicate ontwerpen van Zyanya die stuk voor stuk zijn afgewerkt met uitgesproken texturen. Zo heeft Zyanya gebruik gemaakt van rijke structuren zoals zijde, raffia, metaalweefsels en complexe kraaltechnieken waarbij zij zich heeft laten inspireren door vele culturen die deze kralen gebruiken voor symbolische doeleinden, waaronder in Afrika. 

“HAVEN schept de suggestie van een ‘veilige plek’ en dit is waar iedereen recht op heeft, zo ook voor de albino’s in Afrika die nog altijd door hun families worden verlaten en achterna worden gezeten door heksenjagers voor hun lichaamsdelen. Dit moet stoppen en daarom wil ik met deze show en middels mijn samenwerking met Stichting Afrikaanse Albino’s de onderdrukking van het albinisme onder de aandacht brengen”, aldus Zyanya Keizer.

Yqh3dA_yZmNflodnZGRa6a4kvquCQjoSa9msSrJAUhI N7Q8954zTwSyk7RrTKPpvu_VgW2TNV8G24AZAqHbVKM EfZmOwfmju7t7Ik_qf6-wk0DAJ2XsGCXlS9A3XHmTnE HY3Qf5uMayJ3fY87aO_hdgta3mkvzZ7aSmyLOpvCdsk GyOqzf5bXUVDSqLJgrwq6KuJfQQWmwXWcQ5WpJgaDXs e27jsQLnZSE2MT-ioDco3_Qyp3okQyp5vQvmCnp0kSc P_nDldSSf_GtKbaliQGpvqOutltopaajBsEjq79_spM eg6By2RGxIrW4FBv31k-iQHcg_3zGHkdufhXQzi0HBQ xTMed1_LE0te3a6T69oiJnYe0K-3ia99yJo8p69jqwM Wmz11BfsO6KhjT0kdZh1y0vqgz6dRbZ6gcdUBH1vLOQ wP95RocnXKewy4-IGbb5fP23DgDHffEZ1ok7VvVLOQs

Share on Facebook