Volg mij overal!
Fashion / 060715

Must see! Show MOAM collective 2015

Vrijdagavond 3 juli 2015 showde MOAM collective haar kleurrijke collectie in de Passage van het Rijksmuseum te Amsterdam. Te midden van 350 genodigden, waaronder MOAM-friends Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin en Claes Iversen, showden de vijf jonge designers hun nieuwe collectie; RE-renaissance. ,,De collectie, de locatie, het weer, het concept; alles kwam samen. Ik ben zo ontzettend trots op het eindresultaat,” aldus Martijn Nekoui.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER

De collectie – geïnspireerd op de Renaissance – toonde 24 elegante en innovatieve looks. De nadruk bij de vrouwen lag op gelaagdheid en een uniek silhouet in eigen gemaakte stoffen en prints, bij de mannen toonde MOAM collective vooral nonchalante tailoring en een creatieve visie op duurzaamheid. Elementen uit de Renaissance die zijn terug te zien in de collectie; de portrait-neckline, een verlengd silhouet en het welbekende kleurpalet. Opmerkelijk waren de hoeveelheid eigen gemaakte stoffen uit het TextielLab; de helft van de designs was zelf vervaardigd door de designers van MOAM.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER PHOTO © TEAM PETER STIGTER PHOTO © TEAM PETER STIGTER

Een hemelsblauwe, semi-transparante jurk met gerecycled leer werd in samenwerking met KLM vervaardigd; in deze jurk zijn tientallen oude, lederen hoofdsteunen uit de Business Class verwerkt. Het stofgebruik en de craftmanship waren dit jaar belangrijke pijlers voor het collectief. Door de allernieuwste stoom- en strijktechnieken van Philips was het mogelijk om vernieuwende en innovatieve stofcombinaties te maken binnen de designs, waar dit eerder onmogelijk was.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER PHOTO © TEAM PETER STIGTER PHOTO © TEAM PETER STIGTER

MOAM pop-up store

Na de show is de collectie tot en met 16 juli 2015 te zien in de pop-up store en lobby van het Park Hotel in Amsterdam, Hobbemastraat 9. Daar zijn de tentoongestelde stukken te koop én kunnen op maat vermaakt worden door de coupeurs van de Meestercoupeur opleiding. Daarnaast is er ook een MOAM archive en is de limited edition sjaal van MOAM collective 2015 te koop.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER PHOTO © TEAM PETER STIGTER

Het team

Deze tweede editie van MOAM collective geeft vijf jonge getalenteerde designers een podium, dit jaar zijn dat Anbasja Blanken (HKU), Barbara Langendijk (ArtEZ), Maartje Peeters (AMFI), Tijme Veldt (Rietveld) en Hanna Wouda (KABK). Wekelijks wordt het team bijgestaan door drie mode-pioniers; Frans Ankoné, Peter Leferink en Mariette Hoitink. Daarnaast wordt het collectief gecoacht door onder andere Mart Visser, Claes Iversen, Cécile Narinx, John de Greef, Georgette Koning, Marly Nijssen en Saskia Stockler.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER

http://moamcollective.com

Foto//Peter Stigter

Share on Facebook