Volg mij overal!
Fashion / 060715

Fresh! Ilja Visser Couture herfst 2015

Ilja Visser showt haar nieuwste ILJA collectie, genaamd INGENIUM EXISTERE, in de tuin van de Nederlandse Residentie in Parijs, tijdens de Haute Couture Week. Voor de Fall Winter 15/16 collectie heeft ILJA zich laten inspireren door de basisvormen die samen onze realiteit vormgeven.

© PETER STIGTER HAURE COUTURE ILJA VISSER PARIS FW15
‘Ingenium’ betekent ‘ingenieurswetenschap’ en ‘existere’ staat voor ‘existeren’ of ‘bestaan’. Alles vormt zich in bepaalde patronen en is opgebouwd uit dezelfde vormen, formaties en logica. De elementen waarmee ILJA heeft gekozen om haar collecties te construeren, zijn een mix van nostalgische technieken, poëtische silhouetten en de nonchalante attitude van de thuishaven van ILJA: Amsterdam. De silhouetten in INGENIUM EXISTERE zijn gevormd door scherp gesneden panelen die toegepast zijn in poëtische, vrouwelijke vormen met een eigenwijze en krachtige attitude.

© PETER STIGTER HAUTE COUTURE ILJA VISSER PARIS FW15

Materialen zijn beeldend, krachtig en scherp gesneden maar ook sprankelend, transparant en dromerig. Zijde ‘duchesse’ gebruikt in jeans-geïnspireerde jumpsuits, scherpe hexagoon-gevormde zakken uit subtiel satijn, ‘chunky’ breisels behangen met koperen kubussen, frisse gemêleerde jacquards in cleane volumes met onverwachtse kristalblauwe accenten. Kleuren verschillen van azuur blauwen, rose kwarts roze-tinten, onyx zwarten, tijgeroog koper en bruin en chroom zilvergrijs.

VISSER_HCF15_294 

ILJA haalt met haar Fall Winter 15/16 collectie inspiratie uit zowel de jeanslook van de jaren 90 als uit de massieve couture impact van de New Look van Dior (1947). Dankzij de scherpe belijningen en patronen is er ook een futuristische sfeer gecreëerd met een knipoog naar Metropolis.

© PETER STIGTERHAUTE COUTURE ILJA VISSER © PETER STIGTER ILJA VISSER HAUTE COUTURE PARIS FALL15

Foto//Peter Stigter

Share on Facebook