Volg mij overal!
Lifestyle / 030715

Must have! Dating app Glimps

Of je iemand écht leuk vindt, bepaal je in de eerste 5 seconden van het contact. Online dating zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.
Afgelopen week werd de nieuwe generatie online daten gelanceerd: glimps. De eerste dating app waarmee Nederlandse singles zich met bewegend beeld en geluid kunnen voorstellen. De app werd heel toepasselijk geïntroduceerd door Neerlands’ meest besproken single Isa Hoes.

glimps lancering_actrice isa hoes geeft workshop video maken_
Glimps is de eerste dating app in Europa met bewegend beeld. Het idee erachter is dat je pas écht voor iemand kunt vallen, als je hem of haar ziet bewegen en kunt horen. Net zoals wanneer iemand je aandacht trekt op straat of in het café. Dat oeroude gevoel brengt glimps op een ultramoderne manier terug. Deze app laat je meer zien dan alleen een glimp, maar geeft middels non-verbale communicatie een eerlijke en goede eerste indruk.
De bedenkers van glimps weten uit ervaring dat échte aantrekkingskracht niet ontstaat op basis van een leuke foto. Yolanda Banning (51) biechtte het bijna een jaar geleden op aan haar zoon Niels Dijkstra (24) … ze had diverse keren een date gehad. Echt zorgvuldig uitgekozen. En toch had ze bij iedere eerste ontmoeting al na een paar minuten het hoe-kom-ik-hier-weg-gevoel. Ook vrijgezel Isa Hoes deelt deze ervaring: “Ik vind glimps nu al te gek. Dit komt heel dichtbij een persoonlijke ontmoeting. Door glimps zullen je de eerste awkward momenten bespaard blijven. Het is eerlijker en transparanter dan de meeste personal dating apps. Zo moet ik toch een leuke man kunnen vinden.

Schermafbeelding 2015-07-03 om 06.03.08
De lancering vond plaats tijdens het eerste glimps bootcamp. Tijdens de druk bezochte vrijdagborrel bij het Amsterdamse Vondelpark waren rond de 100 early adopters – met aanstekelijk veel plezier – in de weer met het maken van een persoonlijke video, ofwel hun moving glimps. Geholpen met handige tips en tricks door een professioneel team konden vrijgezellen in verschillende 3D settings – zoals in een Franse Bistro, op een tropische eiland of gewoon op de oude vertrouwde bank – hun persoonlijke video opnemen.

Een ‘glimpser’ vatte het zo samen: vrijdag 26 juni 2015 started a new era for online dating.
De glimps app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store of via Android.

Share on Facebook