Volg mij overal!
Lifestyle / 010715

Fresh! Mr Porter opent in het W hotel

Overdag een compagnon, in de nacht een jager. Een deugdzaam heer, een meedogenloos minnaar. Een jetsetter en een local. Dit dualisme, die constante strijd van uitersten, dat is MR PORTER. Kosmopolitisch en toch vertrouwd. Extravagant doch bescheiden.
MR PORTER verkent zonder gêne de grenzen tussen ‘dinner and sinner’. Dit najaar eigent hij zichzelf een plaats toe in het hart van Amsterdam, de hoofdstad van goddeloze engelen en vrome zondaars. Zijn huis is het penthouse van het  voormalig Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, gelegen naast het Koninklijk Paleis met de Dam als haar achtertuin. Het historische gebouw, waar ook het nieuwe W Hotel haar thuis vond, blijft door de entree van MR PORTER een plek van verbinden.

 a470166a-3838-4c2f-a72f-003101df9dbf

MR PORTER is een uniek concept dat op kunstige wijze de kwaliteiten van een modern steakhouse samensmelt met de buzz van een chique lounge; een dynamische fine dining beleving van superieure kwaliteit. MR PORTER onderscheidt zich door het sociale aspect van dineren te benadrukken en deze vanuit sfeerbeleving te benaderen. Het draait om de ultieme beleving, in zijn heerlijk tegenstrijdige geheel. MR PORTER’s DJ creëert een aanstekelijke en energieke sfeer, terwijl de strakke omgeving en de karakteristieke 360 ° bar ontworpen zijn om sociale interactie te stimuleren. Het brengt een nieuwe manier van dineren met ongelooflijke smaken en service van wereldklasse in een perfecte ambiance.

b52d082c-92a4-459d-a4c9-de4a4375ac3e 

MR PORTER – Dinner time sins

De opvallende open keuken is de eerste hint; MR PORTER breekt de regels van fine dining. Enkel ongeëvenaarde smaakcombinaties, onnavolgbare technieken en producten van de hoogste kwaliteit betreden en verlaten de transparante keuken. De cuisine is een koorddans-act die balanceert tussen simpliciteit en extravagantie. Tussen het masculiene en feminiene. MR PORTER geeft de T-bone steak verfijnde finesse, terwijl licht geroosterde groentes naar een niveau van haast explosieve smaak getild worden. Met deze tegenstrijdigheid geeft MR PORTER nieuwe betekenis aan het traditionele steakhouse en transformeert die in een sexy, feminiene en steeds verrassend gegeven. De flirterige, iets dubbelzinnige en smaakvolle cuisine van MR PORTER doet de zondaar in ons altijd verlangen naar meer. MR PORTER Bar & Lounge is heel de dag geopend; van vroeg in de morgen tot de laatste drankjes diep in de nacht. Het unieke design met haar transparante karakter en de centrale ligging zijn een spektakel op zich, maar daarnaast biedt MR PORTER letterlijk een kijkje in de keuken met 15 zitplaatsen direct aan de keuken. De catwalk-esque entree, semi-private seatings en het sensationele dakterras, accentueren het kameleontische DNA van MR PORTER. MR PORTER kan licht of donker zijn, clandestien of sociaal, stijlvol of ondeugend, beiden of geen.

MR PORTER – Thirst quenching cocktails

Vanuit de kroon van het nieuwe W hotel, met zijn indrukwekkende uitzicht op het Paleis en de Dam, is MR PORTER’s bar een baken van licht voor de moderne, wereldse mixology. Baanbrekend gebruik van ingrediënten, intrigerende methodes en service stonden centraal bij het ontwikkelen van het menu. De ‘Fox Force Five’ sectie van het menu geeft een moderne twist aan de selectie Tiki drinks. Een van de vele voorbeelden van hoe er bij MR PORTER gestalte wordt gegeven aan wat lang onmogelijk werd geacht achter de bar. Op een plek van culinaire excellence, komen uiteraard culinaire invloeden terug op het cocktailmenu. Creaties als de Prairie Oyster, the Beef Consommé of Sea Buckthorn Fizz vervagen de grens tussen bar en keuken met een bar concept dat uniek is in zijn soort. Nederland, met Amsterdam in haar hart, is al eeuwenlang het epicentrum van wereldhandel en cultuur, resulterend in een mentaliteit waarin idealen als vrijheid en open-mindedess verankerd zijn. Ze geven Nederlanders hun roemruchte rauwe randje. Dit is de fundering van de stad, de fundering van al haar contrasterende gezichten en de fundering van het expressieve cocktailmenu van MR PORTER.

MR PORTER – Het penthouse

MR PORTER’s socio-culinaire rooftop-ervaring, die ode brengt aan het iconische uitzicht van Amsterdam, werd ontworpen door de internationaal gevierde en prijswinnende architecten Irene Kronenberg en Alon Baranowitz van BK Architecture. De uitzonderlijke setting vraagt om een design dat, op het gebied van sociale interactie, wisselt van de introverte en intieme restaurantsetting naar een extroverte gelegenheid die een verbintenis houdt met de stad die hem omringt. Dit dualisme, van persoonlijk versus publiek of intiem tegenover open, geeft MR PORTER zijn intrigerende persoonlijkheid. Het design brengt de tweezijdige realiteit in balans door elementen met een buitengewoon karakter lineair aan de omtrek van de rooftop te plaatsen; elementen die sociale interactie versterken én elementen die contact houden met de straten beneden; glazen zitplaatsen, tafels direct aan de keuken, een 360 ° sky bar, lounge en open dakterras. MR PORTER’s culinaire affiniteit met de typische “porterhouse” steak voedde als tweede inspiratiebron het design. MR PORTER creëert een verfijnd steakhouse dat een oud gegeven herdefinieert met een frisse visie, waarbij gasten hun tanden zetten in een nieuwe interpretatie en generatie van een bekend concept. MR PORTERS keuze van materialen, texturen en details brengen een ode aan deze uitdaging; ze voelen lichter aan, zijn slanker in detail, zijn vers en innovatief doch klassiek, en laten nieuwe connecties ontstaan. 

 

Oprichter en bedenker van MR PORTER is de internationaal gerenommeerde hospitality-entrepreneur en eigenaar van The Entourage Group, Yossi Eliyahoo. Over zijn laatste creatie, MR PORTER, zegt Eliyahoo; “Op het kruispunt van het bekende en het onbekende ontstaat magie. MR PORTER vangt dat en vertaalt het in een culinaire belevenis die de wereld nog niet eerder heeft gezien.’

  

MR PORTER www.mrportersteakhouse.com 

Spuistraat 175 – 1012 VN – Amsterdam

Share on Facebook