Volg mij overal!
Must reads / 211013

MORRIS EET BIJ: Café Americain, Amsterdam

Morris is altijd te vinden op de juiste plekken in de wereld. Exclusief voor mijn website vertelt hij over de hotspots van nu.

Het wereld beroemde café Americain, geheel in stijl van Art Nouveau, bestaat al meer dan 100 jaar. Het maakt onderdeel uit van het eveneens prachtige Hotel American. Het café heeft de oudste leestafel van Amsterdam. De tafel waar Harry Mulisch  veel van zijn dagen sleet en van waaraf hij zich bij tijd en wijle liet omroepen, puur om zich belangrijker te maken dan ie toen was, vormt nog steeds het middelpunt. Tot op de dag van vandaag wordt deze bevolkt met nieuwe en jonge talentvolle mensen, die wellicht ooit in de voetsporen van Mulisch treden. Wil je juist niet opvallen en ongestoord van je drankje/hapje en tafelgenoot genieten, dan ben je hier op de juiste plek. Daarom weten ook  veel bekende Nederlanders en internationale sterren de weg naar dit café.

Maar ook  ‘gewone’ mensen kozen ‘het Americain’ uit als onderdeel van hun uitje in de stad. Toen ik klein was ging ik er bijv. met mijn ouders heen als we naar de bioscoop gingen. Dat wat toch altijd weer een belevenis! Veel goede herinneringen heb ik eraan.

Nu heb ik, en vele anderen, de plek weer helemaal terug gevonden. Ik drink er graag cocktails begin van de avond. Het is een heerlijke plek om met zakenrelaties af te spreken en is de perfecte plek om af te spreken met een date. Je zit er lekker anoniem en je wordt er goed met rust gelaten. Het liefst zit ik heerlijk aan het raam een broodje filet americain (what’s in a name!) te eten en te kijken naar alles wat er op het drukke Leidseplein gebeurt, of gewoon wat te mijmeren tijdens het turen in de waterstralen van de kleine maar prachtige fontein. Sinds korte tijd ontvangt Umberto Tan zijn gasten in het café Americain voor zijn programma RTL Late Night. Hierbij maakt deze fontein, de Hans Snoekfontein genaamd,  zelfs onderdeel uit van het decor.

Bediening: goed
Prijs kwaliteit: goed

Leidsekade 97
www.hampshire-hotels.com 

Volgende week schrijft Morris over het verbouwde Bocinq. Wat zou hij ervan vinden?

Heb je tips? Laat het ons weten.

Volg Morris op Twitter 

 

Share on Facebook